English
Noul portal al Bibliotecii Europene

 
 
 
   

 

Cercetătorilor ştiinţifici de pretutindeni li se pune acum la dispoziţie o gamă largă de opţiuni de cercetare, în combinaţie cu o bază de metadate de înaltă calitate şi un index central, ceea ce le dă posibilitatea să detecteze cu o mare rapiditate conţinutul de care au nevoie şi să-şi rafineze rezultatele căutărilor pe baza unor criterii multiple.

Noul portal de căutare al Bibliotecii Europene mai oferă şi convenabile posibilităţi de personalizare a căutărilor, cum ar fi:
    - alegerea limbii preferate în căutare,
    - alertă ori de câte ori se adaugă noi conţinuturi în domeniile de interes ale cercetătorilor
    - salvarea şi reluarea cererilor de căutare

Biblioteca Europeană rămâne în continuare în strânsă legătură cu website-ul Europeanei, astfel încât orice căutare în portalul Bibliotecii Europene va genera rezultate relevante şi de la Europeana.
Biblioteca Europeană exportă înregistrări unor servicii de management al referinţelor, precum Mendeley şi Zotero. Permite descărcarea gratuită a metadatelor pentru exploatarea datelor şi data mining.
Ţara noastră este reprezentată în acest nou serviciu de Biblioteca Academiei Române, cu un conţinut digital de aproximativ 3500 de fotografii, desene şi gravuri, cu valoare istorică şi documentară atât pentru istoria naţională modernă şi contemporană, cât şi pentru cea europeană, şi de Biblioteca Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu. Descrierile bibliografice ale Bibliotecii Academiei apar în acest portal atât în limba română cât şi în limba engleză, ca urmare a eforturilor proprii depuse de această bibliotecă pentru un acces cât mai înlesnit al cercetătorilor ştiinţifici de pretutindeni la conţinutul său.

 
Title

 
 
  Calea Victoriei 125, Sector 1, Bucureşti, tel 021.212.82.84, 021.212.82.85, fax 021.212.58.56
www.biblacad.ro