English
Lansarea lucrării bibliografice Publicațiile periodice românești, Tomul V: 1931-1935, partea a 3-a (finală)  
În semn de respect față de memoria Regelui Mihai, anunțăm amânarea evenimentului programat la data de 13 decembrie 2017. Lansarea lucrării bibliografice Publicațiile periodice românesti (partea a 3-a, finală, a tomului V) va avea loc miercuri, 20 decembrie 2017, orele 12.00, în amfiteatrul "I. H. Radulescu" al Bibliotecii Academiei Române.
 

LANSARE

PUBLICAȚIILE PERIODICE ROMÂNEŞTI
Partea a 3-a (finală) a tomului V  

Biblioteca Academiei Române - Serviciul Bibliografie Națională organizează miercuri, 20 decembrie 2017, orele 12.00, lansarea părții a 3-a (finală) a tomului V al lucrării Publicațiile periodice românești. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul "Ion Heliade Rădulescu" al Bibliotecii Academiei Române.

Bibliografia națională retrospectivă a urmărit parcursul istoric de formare a statului unitar român, de dezvoltare a culturii naționale, elaborararea ei fiind inclusă încă de la sfârșit de secol 19 în Planul Academiei Române. Au trecut de atunci un secol și peste două decenii de muncă perseverentă a multor generații de bibliografi, Biblioteca Academiei Române reprezentând centrul școlii românești de bibliografie. În acest an, ce marchează 150 de ani de existență a instituției noastre, avem bucuria de a lansa partea a 3-a, finală, a tomului V. Perioada de referință este 1931-1935, presa fiind atunci principalul mijloc de informare. Totalul publicațiilor periodice descrise este de peste 5000 (cu un excedent de peste 1200 de titluri față de tomul IV). Se remarcă introducerea unui nou indice, cel de tipografii. Coordoanarea bibliografică a părții a 3-a a tomului a fost realizată de Luminița Radu. Mulțumim sponsorilor care au sprijinit tipărirea lucrării, doamna dr. Cristina Mocanu și domnul prof. Manole Cojocaru.

Serviciul Bibliografie Națională din Biblioteca Academiei Române s-a implicat în elaborarea unor lucrări fundamentale pentru cultura română. Trebuie amintit faptul că Bibliografia românească modernă a cărții și Bibliografia Eminescu au fost lucrări care s-au bucurat deja de recunoașterea valorii lor, ambele fiind premiate de Academia Română.

Prezențe de elită ale culturii românești vor participa la lansare. Vor lua cuvântul membri ai Academiei Române, cadre didactice din învățământul universitar, cercetători, doctoranzi, editori, jurnaliști, colegi din mediul biblioteconomic românesc.

Vă așteptăm la eveniment. Prezența dumneavoastră ne onorează



Title


 
 
  Calea Victoriei 125, Sector 1, Bucureşti, tel 021.212.82.84, 021.212.82.85, fax 021.212.58.56
www.biblacad.ro